Competitie

Wilvo-TTV Bergeijk neemt met jeugd en senioren teams deel aan de NTTB competitie. De NTTB competitie kent een landelijke en regionale afdelingen. De meeste teams van Wilvo-TTV Bergeijk spelen op regionaal niveau. In de meeste gevallen worden er 5 thuis- en 5 uit-wedstrijden gespeeld. Elke competitiewedstrijd heeft 10 partijen. 9 enkelpartijen (1-tegen-1) en 1 dubbelpartij (2-tegen-2). De thuiswedstrijden voor jeugdspelers zijn altijd op zaterdagochtend en de thuiswedstrijden voor senioren (vanaf18 jaar) zijn op vrijdagavond of zaterdagmiddag.

Opgeven voor competitie

Aan het einde van elke competitieseizoen ontvangen alle actieve leden een email met het verzoek om op te geven voor de volgende periode tav. competitie, trainingen en activiteiten. Het bestuur verzoekt alle leden dit formulier altijd en  tijdig in te vullen en indien er iets tijdens het seizoen wijzigt (bv ziekte of een andere onverwachte gebeurtenis) waardoor je niet kan spelen dit direct door te geven aan het secretariaat.

Teamindeling

De teamindeling wordt op de 1e plaats gebaseerd op de persoonlijk ELO rating van de speler.  Daarnaast wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met persoonlijke wensen. 

   Gem. ELO rating
   Junior Senior
 Hoofdklasse
  1600
 1e klasse
  1450
 2e klasse
  1325
 3e klasse
  1200
 4e klasse
  1050
 5e klasse
  900
 6e klasse
  750

Voor en najaar programma

Het bestuur verzoekt alle leden het programmaboekje dat aan het begin van de competitie verschijnt aandachtig door te nemen, goed te kijken wanneer je moet spelen en/of iets voor Wilvo/TTV Bergeijk moet doen. Leg dit in je agenda vast zodat je er ook daadwerkelijk bent. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, neem dan contact op met een van de onderstaande personen.

  •  Afzeggen of verplaatsen van wedstrijden kan uitsluitend via onze wedstrijdsecretaris
  •  Wisselen van rij beurt kan in onderling overleg; hierover moet de wedstrijdsecretaris wel worden geïnformeerd.
  • Invallen in een ander team kan uitsluitend in overleg met de wedstrijdsecretaris en indien er geen invalbeperking geldt

Het bestuur vraagt nog even de aandacht voor het volgende:

  • Tijdens competitiewedstrijden is het verplicht om in het clubtenue te spelen
  • Zorg dat het zolang er nog competitiewedstrijden gespeeld worden rustig blijft in de speelzaal en laat tijdens de wedstrijden de telefoons ed. uit staan, dit werkt voor tegenstanders en je teamgenoten soms erg storend.
  • Houd je ook beschikbaar om in te vallen in een ander team.


Competitiereglement
Spelregels
Ranglijsten